Een gastvrouw doet altijd eerst wat liefde in je kopje thee.

Het is altijd fijn om een extra gastvrouw te hebben bij de Heks. Er hangt een vacature aan het raam.
Het leek ons leuk als een van de gastvrouwen zou vertellen welke rol zij in de organisatie speelt. We dronken een kopje thee bij haar en zij vertelde over haar ochtend. En wij weten nu: een gastvrouw bij de Hippe Heks doet elke dag een eerst een beetje liefde in je kopje.

“Om 9 uur wil ik graag beginnen, dus eerst breng ik de kinderen naar school. Lopend naar de Jan de Louterstraat 13, tegenover de Vugtschool.

Ik ontmoet daar moeders die hun kinderen naar school brachten, de leerkracht die al met een klas kinderen klaar staat om te gaan voetballen in de nieuwe voetbalkooi. De Heks is aan de overkant, dus ik ga gauw naar binnen, want het is best koud buiten.

Het eerste wat ik doe is het daglicht binnen laten, dus de mooie nieuwe gordijnen open schuiven. Dan thee maken, koffie zetten en de koektrommel bijvullen. De eerste docent die de Nederlandse taallessen geeft komt binnen en wil graag een bakkie. Dan ruim ik de Afwasmachine van de vorige avond leeg en geef het plantje op de bar water. Ha, daar is de computer docent. Zij wil thee weet ik. Maar wel een koekje er bij, zij doet aan hardlopen, dus dat kan.  En dan druppelen de cursisten binnen. Ik ontvang ze en maak even een praatje. Daarna gaan ze naar hun les. Zij weten de weg.

Ook in het kantoor zijn ze nu bezig. Druk op de computer en iemand roept om enveloppen. Ik geef ze gauw thee en koffie. Kunnen ze vast wel gebruiken.

Oh ja, de boodschappenlijst moet nog worden aangevuld: koffie, thee, koekjes, chocolade eitjes. Het is nog geen Pasen, maar ze liggen al in de winkels.  Ik veeg nog even de grote zaal en doe nog een koffieronde. Ondertussen heb ik de keuken opgeruimd en dan kan straks de gastvrouw die na mij komt de afwas van de ochtend weer in de afwasmachine zetten. Daar is ze. We praten nog even bij over onze familie en dan ben ik klaar voor vandaag. Het was een fijne ochtend. Kom je binnenkort weer voor thee? Ik ben meestal bezig, maar heb altijd tijd voor jullie. “


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *